BOLJI LIJEK OD OVOG ZA GASTRITIS NE POSTOJI: Bolovi u želucu nestaju već nakon prve čaše, treba Vam SAMO 1 NAMIRNICA (RECEPT)

Sa gastritisom se suočava sve više ljudi. Ono podrazumjeva zapaljenje želudačne sluzokože (sluznice), a prate je gorušica, nadimanje i bolovi pri unošenju hrane. Ovo stanje izazvano je povišenom želudačnom kiselinom, a najbolje i najefikasnije se liječi ovim narodnim napitkom.

Sok od bundeve dobija se iz sirove bundeve, i ima pozitivan efekat na zdravlje a može se koristiti kao zamena za gazirana pića. Bundeva ima visok sadržaj vitamina D i puna je minerala kao što su bakar, cink i fosfor. Ako pravite sok, iscjedićete sve ove dobrobiti i hranljive vrijednosti iz bundeve.Sok od bundeve je u širokoj upotrebi među vegetarijancima upravo zbog njegove raznovrsne upotrebe, i prelijepog ukusa.

Sok od tikve za želudac

Sok od tikve je odličan prirodni lijek za želudac.Kako su kiselina i čir na želucu veoma čest problem sok od bundeve je odličan lijek za ove probleme.On sadrži pravu mješavinu ljekovitih sastojaka koji djeluju umirujuće na gastrointestinalni trakt, i liječe čir na želucu.Kako čir na želucu često proradi sezonski, baš u jesen, najbolje je da pijete sok od tikve kao preventivu i kao lijek.

Kako napraviti sok od bundeve (recept)?

Ljepota soka od bundeve leži u njegovoj lepezi upotreba – on se može konzumirati u sirovom obliku, ili se koristiti u mnogim receptima.Napraviti sok od bundeve je prilično jednostavno. Prije nego što bilo šta uradite, uvjerite se da je bundeva slatka, što znači da je dobra za jelo, pite i slično. Ovakve bundeve su uglavnom manje. I, bundeva bi trebalo da bude manje-više iste boje, sa svih strana.

Operite bundevu i oljuštite tvrdu koru
Očistite je od koštica i isjeckajte na komadiće
Ubacite kriške u sokovnik
Zasladite sok šećerom, medom ili sokom od jabuke
Dodavanjem začina kao što su mljeveni cimet, oraščić, đumbir, limunov sok, pojačaćete ukus soka. Začine dodajte u umjerenoj količini, da ne bi preuzeli ukus nad bundevom
Poslužite sok od bundeve preko leda, za osvežavajući efekat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *