ČUVENI RECEPT ZA SRCE STAR PREKO 800 GODINA: Izuzetno je djelotvoran kod svih vrsta srčanih bolesti…

Pokazao se veoma djelotvornim kod svih vrsta srčanih bolesti…

Čuveni recept napravila je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije više od 800 godina i umrla u svojoj 81. godini. Ovaj recept za srce pokazao se veoma djelotvorno kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja. Pokazao se kao dobar i kod angine pektoris.

Potrebno je:

– 10 svježih stabljika peršuna (bez korjena)

– 1 litar domaćeg crnog ili bijelog vina

– dvije kašike vinskog sirćeta

– 300g prirodnog meda

Priprema:

10 svježih peršuna (samo listovi) staviti u litar čistog prirodnog domaćeg crnog ili bijelog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuha se 10 minuta na tihoj vatri (PAŽNJA, pjeni se!). Poslije kada se sve dobro ohladi doda se 300 grama pravog pčelinjeg meda i dobro izmiješa dok se med poptpuno ne istopi i to drvenom kašikom. Dobijeno vino za srce procijediti i staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. DOBRO ZATVORITI! Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti.

Primjena:

Napitak se koristi svakodnevno po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *