MNOGI NE ZNAJU NI KAKO SE ZOVE, A NEVJEROVATNO JE LJEKOVITA: Spas za mnoga oboljenja! Smiruje upale, bolove i stres!

Geranijum ima raznovrsnu upotrebu i može biti vrlo lekovita, a mnogi toga nisu ni svesni. Koristi se u alternativnoj medicini, za negu i u bašti kao jako mirišljava biljka.

Biljka daje roze cvetove, a listovi sadrže eterična ulja koja se destiluju parom i popularno se nazivaju ulje geranijuma ruže. Od ove biljke pravi se ulje, čaj i obloge koje se koriste za lečenje mnogih stanja.

Evo za šta je sve dobra ova biljka:

Ima antiinflamatorna svojstva koja su dokazana kroz istraživanja. Ekstrakt lista dobijen ili kuvanjem listova u vodi ili mešanjem etarskog ulja sa osnovnim uljem može se veoma efikasno koristiti za smirivanje svih upala. Ulje geranijuma je veoma efikasno i za smirivanje hemoroida.

Ako patite od glavobolje, bolova u mišićima, bolova u telu ili ako patite od anksioznosti, čaj od pelargonijuma će vam od velike pomoći. Da biste napravili čaj, jednostavno potopite listove u kipuću vodu i konzumirajte infuziju.

Dijabetičaru će koristiti šolja ovog toplog aromatičnog čaja, a takođe će pomoći u smanjenju bolova u telu. Studije su pokazale da ima jaka antigljivična i antibakterijska svojstva. Zbog svojih antimikrobnih svojstava, ekstrakt pelargonijuma je veoma blagotvoran po zdravlje.

Pomaže kod raznih stanja kao što su prekomerna masnoća kože, rane, sportsko stopalo, miris stopala, akne, problemi sa zubima, itd. Veoma je dobar za ublažavanje kožnih infekcija kao što su rozacea, ekcem i ožiljci, a miris je takođe veoma opuštajući.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *