NATJERALA SAM MUŽA DA PRESPAVAMO SA LUKOM U ČARAPAMA: Jedino mi žao što za ovaj TRIK NISAM RANIJE ZNALA

Blogerka Dženifer Tomspon godinama je posvećena izučavanju zdravog načina života i onog u skladu sa prirodom, pa nije neobično što rado i često isprobava različite trikove sa lJekovitim biljem, voćem i povrćem, a njena caka sa lukom već veoma dugo “živi” na Internetu i vrlo je popularan.

Da li ste već isprobali ovaj trik? 
Naime, ona je isprobala starinsku metodu za detoksikaciju organizma koja preporučuje da prespavate sa kolutovima crnog luka u čarapama, a nakon isprobanog eksperimenta tvrdi da nemate šta da izgubite!

Dženifer je zajedno sa dečkom isprobala ovaj trik, a kaže da je imao fantastično dejstvo na njen organizam i da se praktično preko noći rešila 90 odsto simptoma alergije.

“Nakon pola sata, počela sam da osećam delovanje – drhtavicu, gorušicu, toplotu u glavi… Oči su mi suzile kao da sam sekla luk, imala sam ukus luka u ustima!

Jasno je da se nešto dešavalo i da su se sastojci iz luka apsorbovali u organizam, a ujutru kada sam sa dečkom poredila osećaj – ispostavilo se da je on imao strašnu noć i da je jedva spavao. I ja sam se osećala umorno i slabo, ali na neki način bolje”, započela je ona, a potom dodala zašto smatra da “čarape od luka” zapravo deluju.

“Pravi razlog zašto smatram da je upalilo jeste zato što je 90 odsto mojih simptoma sa alergijom i kijanjem nestalo. Nos mi više nije curio, oči svrbele i kinula sam možda dva puta tog dana. Svako ko pati od alergije treba da proba ovo – doneće mu olakšanje.”

Ona je istakla i da je dan kasnije ponovila eksperiment, kao i za mesec dana, i da se desilo isto – simptomi alergije su se primetno smanjili za manje od 24 sata.

Inače, sve što vam je potrebno za “čarape od luka” jesu sokne i polovina glavice crnog luka. Kolutove luka podelite u obe čarape, obujte ih i prespavajte tako.

Tompsonova tvrdi da crni luk pomaže i pri simptomima prehlade, a pomaže i borbi protiv različitih virusa i bakterija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *