OVA HRANA IZAZIVA BOLESTI, NIKADA JE NEMOJTE JESTI: Dr Danijel otkrio 8 najopasnijih namirnica koje razaraju zdravlje!

Hrana koja izaziva bolesti “krije” se u prodavnicama, na pijaci, a ovako ćete je prepoznati!

Klinički neuropsihijatar dr Danijel Amen objavio je knjigu u kojoj je objasnio kako hrana utiče na raspoloženje, i posebno podvukao hranu zbog koje se osjećamo loše.

“Ove namirnice nazivam ‘tužnom hranom’, jer u nama izazivaju loše raspoloženje, podižu tenziju, a spuštaju nivo naše energije”, rekao je dr Amen. Kao primjer, naveo je omiljenu brzu hranu, picu. Svi vole picu, brzo je gotova, jeftina je i zasiti nas, a niko ne može da ospori koliko je ukusna.

“Ali ovakva hrana vam na brzaka daje energiju, da bi vas posle toga ‘izmorila’. Ako je smrznuta pica u pitanju, naučni inženjeri su radili na njoj da bi ukus izazvao paljenje centara za zadovoljstvo, i otpuštanje supstanci koje izazivaju osjećaj radosti. Zbog toga se ‘navučemo’ na brzu hranu, ali je ona prepuna nezdravih sastojaka koji se kasnije odraze na zdravlje. Nije u pitanju samo fizičko stanje organizma, već i psihičko”, rekao je on.

Dr Amen u svojoj knjizi tipičnu ishranu Amerikanaca naziva “tužnom dijetom” (SAD – standardna američka dijeta).

“Sadrži supstance koje loše utiču na mentalno, emotivno i fizičko blagostanje. Ovakva ishrana podiže rizik od demencije, visokog pritiska, bolesti srca, raka, poremećaja anksioznosti i drugih problema sa zdravljem”, rekao je neuropsihijatar koji već 30 godina istražuje vezu hrane i stanja organizma.

Ovo su vrste namirnica koje izazivaju umor, stres, pa čak i anksioznost i osjećaj beznadežnosti, ako ih jedemo svakog dana!

-Prerađena hrana
-Hrana puna pesticida
-Namirnice koje izazivaju “skok” šećera u krvi
-Hrana sa niskim sadržajem vlakana
-Vještačke boje i zaslađivači
-Namirnice pune hormona
-Namirnice životinjskog porijekla tretirane antibioticima
-Hrana koja “stiže” u plastičnim pakovanjima

(MONDO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *