RECEPT KOJI MORATE ZAPISATI: Kod problema sa lošom cirkulacijom i lošom krvnom slikom…

Riječ je o posebnoj vrsti vina koje se priprema od borovnica i smreke. Borovnice mogu omekšati vašu kožu. One jačaju imunitet.

Naime, ove bobice imaju više antioksidanasa od bilo kojeg drugog svježeg voća ili povrća testiranog do danas. Većina njenih moći dolazi iz pigmenta koji je odgovoran za plavu boju.

Vino pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imuniteta. Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja, uz dobar rad srca i mozga.

Potrebni sastojci:

– pola kilograma svježih borovnica

– pola kilograma bobica smreke

– 1 litar dobrog domaćeg crnog vina

– pola litra jake domaće rakije

– 3 kašike domaćeg meda

– 3 kašike šećera

Postupak pripreme:

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku teglu. Naspite vino da prekrije bobice. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte pola litre rakije, med i šećer. Sve dobro promješajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smjesa odstoji 7 dana. Nakon toga je spremna za upotrebu.

Konzumiranje:

Napitak se koristi tako što uzmete 4 kašike ove smjese ujutro i naveče. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati prije gutanja. Smjesa se koristi 3 dana, ujutro i navečer, nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite cjelokupnu dozu koju ste napravili po ovom receptu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *