Žene često pate od cistitisa, pogotovo tokom hladih dana. U ovom tekstu, dr Evdokimenko objašnjava kako izlečiti cistitis za jedan dan Često mokrenje, bol i peckanje prilikom odlaska u toalet signal su da imate problemama sa cistitisom ili upalom mokraćne bešike. Ukoliko ste prošli terapiju sa antibioticima, a simptomi su se ponovo vratili, doktor Evdokimenko predlaže prirodno liječenje cistitisa. Kako izliječiti cistitis za jedan dan? Prirodni lijek doktora Evdokimenka je sljedeći: Treba uzeti 30 grama lovorovog lista, sipati u veliku posudu sa vodom (oko 9-10 litara vode) i kuhati 20 minuta. Zatim se sva ova voda, zajedno sa lovorovim listom, sipa u lavor (prethodno opran i dezinfikovan, najbolje emajlirani). Voda ne smije biti vrela, ali nikako ni prohladna. Što toplija, onoliko koliok možete da izdržite. Zatim treba da sjednete u tu vodu, tako da polni organ bude sasvim potopljen. Sjedite u toj vodi oko 10 minuta, piše Stil.kurir.rs A sada ono najvažnije! Iako će vam izgledati čudno, prije nego što ustanete, treba da urinirate u lavor sa tom vodom. Doktor Evdokimenko tvrdi da će to pomoći da se ljekovita voda od lovora apsorbuje do bešike i dodatno je dezinfikuje. Nakon toga ustanite i istuširajte se mlakom vodom, a potom izbrišite peškirom. Celu ovu proceduru uradite samo jednom. Doktor Evdokimenko tvrdi da cistitis nestaje u 90% slučajeva. Pažnja, ovu proceduru NE SMIJU da primene: Trudnice Porodilje (6 mjeseci nakon porođaja) Djevojčice mlađe od 13 godina Žene koje pate od jake upale praćene oštrim bolovima u stomaku ili donjem dijelu leđa, Ako imate krvi u urinu, Žene koje imaju tumor genitalnih organa, Žene koje pate od endometrioze Žene koje imaju hemoroide, Tokom povišene temperature, Odmah nakon operacije (treba sačekati 1 do 2 meseca) Prvih 3 do 5 dana nakon moždanog udara, Sa teškim oštećenjem srca, piše Econet.ru

Toksini se nagomilavaju u telu iz hrane i pića koje unosimo, ali tamo dospevaju i kroz kožu i iz vazduha koji udišemo. To znači da je nemoguće izbeći ih, ali srećom, postoje namirnice koje mogu da vam pomognu da se rešite tih otrova u telu.

Brojne namirnice koje sadrže vitamine i minerale pomažu vašem telu da izbaci toksine, a evo najefikasnijih.
Špargla

Zbog toga što sadrži glutation, veoma moćan antioksidans, špargla je sjajno oružje za detoksikaciju. Osim toga, sadrži dosta vlakana, folata, gvožđa, vitamina A, C, E i K, a blagotvorna je i kod visokog krvnog pritiska. Špargla je poznata i po tome što pomaže bubrezima i bešici da se pročiste.

Cvekla

Povrće koje u Srbiji najčešće jedemo kao zimnicu puno je nutrijenata! Cvekla sadrži betain, koji pomaže jetri da izbacuje toksine, ali i vlakna koja se nazivaju pektin, a koja pomažu u izbacivanju toksina koji su pročišćeni iz jetre – to je čini možda najmoćnijom namirnicom u borbi protiv otrova u telu!

Brokoli

Ovo veoma moćno povrće sadrži sulforafan, koji pomaže u borbi protiv inficiranih ćelija u telu. Takođe, brokoli povećava sposobnost jetre da izbaci otrove iz tela.

Grejpfrut

Ovo voće je bogato nutrijentima, uključujući vitamine A, C i B1, kao i pantotenskom kiselinom, vlaknima, kalijumom i biotinom. Enzimi koje sadrži takođe pomažu u razlaganju masti, zbog čega je grejpfrut dobra pomoć i u mršavljenju.

Avokado

Avokado je prepun antioksidanata koji pomažu telu da izbaci štetne toksine. Dodatni plus je to što je ova namirnica puna nutrijenata – sadrži oko 20 različitih vitamina i minerala koji smanjuju rizik od gojasnosti, dijabetesa i srčanih bolesti.

Kelj

Moćna namirnica bogata je aminokiselinama koje sjajno deluju na mozak, ali i na holesterol. Takođe, pomaže i u regulaciji krvnog pritiska zbog toga što sadrži dosta magnezijuma i kalijuma.

Spanać

Ne samo što sadrži malo kalorija, već je i pun nutrijenata! Spanać sadrži vitamine A, C, E i K, kao i tiamin, folate, kalcijum, gvožđe, magnezijum… Flavonoidi u spanaću sprečavaju oksidaciju holesterola u telu tako što deluju kao antioksidanti.

(MONDO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *